Over ons

5 jaar na de grote aardbeving is de hulpvraag in Haïti nog pertinent aanwezig.

Begin 2015 steken we met enkele vrienden en familieleden van Geert de koppen bijeen en leggen de basis voor de vzw Benefiet Haïti. Ons doel is hulp te bieden aan de kansarmen en hun te ondersteunen in de ruimste zin van het wordt. We zetten voornamelijk in op onderwijs en in de materiële ondersteuning van zij die de opleidingen voorzien.

Groepsfoto

Geert

Geert is stichtend lid van onze vzw. Geert werkt als hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en is lid van meerdere adviesorganen in Herzele en Zottegem. Hij is gepassioneerd door voetbal en het boegbeeld van onze vzw.


Hilde

Hilde is stichtend lid van de vzw. Zij is verpleegster in het ASZ Geraardsbergen. Dankzij haar sociaal engagement in verschillende verenigingen beschikt ze over een breed regionaal netwerk. Hilde reist graag en veel en is onze administratieve duizendpoot.


Betty

Betty beschikt over een eindeloze dosis energie. Ze is naast haar part-time job bij het FOD, één van de drijvende krachten achter het Rode Kruis in Herzele, en een gedreven schapenhoedster. Binnen onze vzw is ze de bezige bij.


Marc

Marc is stichtend lid van de vzw. Hij werkt als godsdienstleerkracht in het VTI te Deinze. Als diaken ligt de zorg voor de zwakke medemens hem nauw aan het hart. Hij is dan ook het spirituele brein van onze vereniging. Tevens is hij voorzitter van de lokale poot van Broederlijk Delen waardoor hij over een grote dosis Noord/Zuid kennis beschikt.


Charlotte

Charlotte werkt samen met Geert op de spoedafdeling. Ze is een financiële knobbel en staat in voor de vlotte registratie van onze middelen. Als jongste medewerker van de ploeg is zij ook de spring in het veld voor sociale media.


Lies

Lies maakte recent de ommezwaai van ergotherapie naar het volwassenenonderwijs. Lies reisde eerder, samen met haar man Bart de wereld rond. Lies en Bart stellen hun logeerkamer graag ter beschikking van internationale gasten. Zij is de educatieve poot van onze vereniging.


Valerie

Valerie is communicatieverantwoordelijke van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Als Soroptimist Zuid-Oost Vlaanderen geeft ze de vzw extra naambekendheid. Samen met Geert vertegenwoordigt ze de vzw in verschillende overlegorganen.


Onze vzw maakt deel uit van GROS Herzele en is aangesloten bij het Vlaams Haïti Overleg.

De vzw telt 7 kern-medewerkers, maar ook jij kan deel uitmaken van ons netwerk. Heb je zin om een handje toe te steken op één van onze evenementen, of wens je zelf een evenement te organiseren ten voordele van onze projecten in Haïti, laat het ons weten.


Dankzij de steun van enkel vrijgevige sponsors, hebben we 6 maand later een eigen logo (dank je Dimitri – Polyprint) en een gloednieuwe website (dank je Stefan – Arofex).

Dankzij jullie bijdragen kunnen we vertrekken met heel wat middelen en heel wat materiaal.